Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNE TRGOVINE TOP DREAM


Splošni pogoji uporabe spletne trgovine TOP DREAM  (v nadaljevanju: Splošni pogoji) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Z uporabo spletne trgovine TOP DREAM se uporabnik z navedenimi Splošnimi pogoji strinja. V primeru, da se s splošnimi pogoji uporabnik ne strinja, ga prosimo, da zapusti spletno stran in je ne uporablja. 


OPREDELITEV POJMOV

S spletno trgovino TOP DREAM (v nadaljevanju: spletna trgovina) upravlja družba TOP DREAM d.o.o., Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici, ki je tudi prodajalec in ponudnik storitev e-poslovanja.

Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in spletno trgovino, ki deluje na tej spletni strani. Navaden uporabnik lahko spletne strani spletne trgovine uporablja anonimno (beleži se le IP naslov uporabnika, lastnosti brskalnika, naslov strani, s katere uporabnik dostopa, ogledane strani in čas obiska).

Registriran uporabnik je uporabnik spletne trgovine, ki se je registriral za potrebe nakupovanja v spletni trgovini.

Kupec je oseba, ki nakupuje v sistemu spletne trgovine in je predhodno postal registriran uporabnik.

Spletna trgovina TOP DREAM je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.


Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine, medsebojne pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika ter urejajo poslovni odnos med družbo TOP DREAM d.o.o. in kupcem. Splošni pogoji urejajo tudi način in pravila nakupovanja. Vedno veljajo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (v trenutku oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Splošne pogoje. Z oddajo naročila uporabnik potrdi svojo seznanjenost in strinjanje s Splošnimi pogoji.


Naročanje

NAKUPOVANJE V SPLETNI TRGOVINI

Nakup, opravljen preko spletnih strani spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen skladno s pravnim redom Republike Slovenije.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v roku, ki ga izbere kupec na podlagi ponujenih možnosti ponudnika),

 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • jasno in nedvoumno določene cene,

 • način plačila in dostave,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka - vse na posebno oz. izrecno zahtevo kupca, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe iz petega odstavka b43.d člena ZVPot.


Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov. Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani. V primeru morebitnih estetskih razlik med sliko in dejanskim izdelkom, to ne vpliva na specifikacijo samega izdelka.


POSTOPEK NAKUPA

Nakup posameznega izdelka poteka v več korakih:

1) ISKANJE IZDELKA:

Uporabnik lahko na spletnih straneh spletne trgovine izdelke išče po kategorijah. Možno je iskanje tudi po ključnih besedah, dimenzijah ali drugih parametrih izdelka. Dodatno je pri iskanju izdelka možno vklopiti tudi določene filtre, ki olajšajo najdbo iskanega artikla.

2) OGLED IZDELKA:

S klikom na sliko želenega izdelka se uporabniku odpre opis izdelka z vsemi potrebnimi podatki, vključno s ceno. Omogočena je tudi povečava slike izdelka.

3) NAROČANJE IZDELKA:

Ko se registriran uporabnik odloči za nakup določenega izdelka, na spletni strani ob sliki izdelka izbere ime vzorca in/ali barve. Dimenzije izdelka so izražene v cm in so navedene ob vsakem izdelku posebej (gre za dimenzije, ki ostanejo po pranju). Uporabnik v okencu obvezno označi tudi količino naročenih izdelkov. Naročilo uporabnik nadaljuje s klikom na gumb »V košarico«. V košarici je navedena končna cena vseh izdelkov. Uporabnik lahko nadaljuje z nakupovanjem drugih izdelkov, pri čemer za vsak posamezen izdelek ponovi gornji postopek naročanja.

4) ODDAJA IN ZAKLJUČEK NAROČILA

Ko želi registriran uporabnik zaključiti in oddati naročilo izdelkov, ki se nahajajo v košarici, najprej izbere način dostave in način plačila za izdelke, ki se nahajajo »v košarici« ter nato klikne na gumb »oddaj naročilo«.

5) POTRDILO O SPREJEMU NAROČILA

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Kupcu so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

V primeru, da želenega izdelka ni na zalogi, lahko prodajalec kupcu ponudi v nakup podoben nadomestni izdelek. Kupec pa v nobenem primeru ni dolžan sprejeti takega nadomestnega izdelka, ampak ima zgolj pravico sprejeti tak izdelek, če mu ustreza.  


Dostava 

Dostavo opravlja paketna distribucija. Za dostavo izdelkov je potrebno pri registraciji ali ob naročilu obvezno vnesti telefonsko številko, na kateri bo dostopna oseba, pristojna za prevzem pošiljke. Dostavljalec vsakokrat pred dostavo pokliče na vneseno številko in se dogovori za natančen čas in kraj predaje pošiljke.

Izdelke, kupljene v naši spletni trgovini, dostavljamo na področju Slovenije. Na obmejnih območjih je na voljo dostava v poslovalnicah pogodbenih partnerjev.

Dostava izdelka, ki je na zalogi, bo izvršena v roku 7 - 14 delovnih dneh.

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije sta GLS in Parcel Shop poslovalnica, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Kupec mora ob oddaji naročila določiti naslov za dostavo, ki je za ponudnika zavezujoč.

Stroški dostave so navedeni na spletni strani ob kreiranju. Stroški dostave trenutno znašajo 4,00 EUR. Ob nakupu izdelkov nad 150 EUR je dostava brezplačna.

Po predhodnem dogovoru je mogoč tudi osebni dvig naročenega izdelka v skladišču družbe TOP DREAM d.o.o.
Plačilo

Ponudnik za naročeno blago kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški naročila.

Do popolnega plačila kupnine ostanejo naročeni izdelki v lasti družbe TOP DREAM d.o.o.


Kupec lahko naročeno blago plača na 3 načine:

 • z gotovino ob prevzemu,

 • z nakazilom na račun ponudnika po predračunu,

 • s plačilno oz. kreditno kartico (visa, maestro, mastercard in diners).


Način plačila kupec izbere v spletni trgovini ob oddaji naročila.

V primeru prevzema paketa na paketomatu, je možno plačilo le s plačilno kartico.


Vse cene so izražene v evrih in že vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačilnimi sredstvi in pod navedenimi Splošnimi pogoji.

Kljub trudu ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni nenamerno napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi sprejem naročila (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Splošne informacije

REGISTRACIJA UPORABNIKA IN PRIJAVA


Pred uporabo spletne trgovine za nakup izdelka se mora uporabnik predhodno registrirati preko elektronske pošte, ki jo posreduje ponudniku. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Ob registraciji v spletno trgovino prek elektronske pošte uporabnik pridobi uporabniško ime ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki, ki jih uporabnik posreduje ponudniku.

Geslo je znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Za potrebe poslovanja oz. izvršitve naročila ponudnik zbira naslednje podatke:

 • ime in priimek,

 • naslov in kraj bivanja,

 • naslov elektronske pošte,

 • uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte,

 • geslo v skriti (šifrirani) obliki,

 • telefonska številka,

 • ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletni strani spletne trgovine.


Z registracijo uporabnik soglaša, da bo prejemal obvestila, ki so vezana na njegovo naročilo oziroma sistemska obvestila. Uporabnik pa lahko ob registraciji ali kasneje poda tudi izrecno soglasje za prejemanje obvestil o posebnih ugodnostih, akcijah, in predstavitvah novih izdelkov oz. drugih obvestil ponudnika.

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.

Vsak registrirani uporabnik dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo ter za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov mora poskrbeti tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Podatki, ki jih podjetje TOP DREAM d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varstvu osebnih podatkov oz. na podlagi ustreznih odredb sodišč in drugih državnih organov.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

V VEDNOST

Barve na ekranu lahko nekoliko odstopajo od barv na tkanini.Vračilo izdelkov

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO IZDELKA IN DENARJA


Kupci - fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, lahko v zakonskem roku odstopijo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Ob tem morajo podati nedvoumno izjavo, da odstopajo od pogodbe.

Kupec mora izdelek vrniti nerabljen in nepoškodovan, v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa od pogodbe.

Kupec nosi strošek vračila blaga.

V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku.

OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA

STVARNE NAPAKE


Stvarne napake na izdelkih so v praksi izjemno redke. Če kupec – fizična oseba meni, da kupljeni izdelek že ob nakupu ni imel lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov, je dolžan v zakonskem roku o napaki obvestiti prodajalca in ob tem od prodajalca zahtevati, da:

·         brezplačno odpravi stvarno napako na izdelku ali

·         vrne del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali

·         izdelek s stvarno napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

·         vrne celotni plačani znesek.


Kupec mora prodajalcu omogočiti pregled izdelka, na katerem je reklamiral stvarno napako.

V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, prodajalec zahtevi ugodi v roku osmih dni po pregledu izdelka. V nasprotnem primeru prodajalec v istem roku kupca obvesti, da je napaka sporna.

V primeru spora, se le ti rešujejo preko pristojnega organa glede na sedež potrošnika.

Skladno z zakonskimi normativi TOP DREAM d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


ŠEMPETER PRI GORICI, 5. 3. 2018.

TOP DREAM D.O.O.


Lokacija trgovine

OSNOVNI PODATKI PONUDNIKA


TOP DREAM d.o.o., Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici

Davčna številka: 79218032

Identifikacijska številka za DDV: SI79218032

Matična številka: 7249560000

Osnovni kapital: 7.500 €

TRR: SI56 3000 0002 4966 963 pri Sberbank d.d.

Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Novi Gorici, SRG 2017/9210